Et ve süt ürünlerinin depolama ve taşıma sıcaklıkları

Photo of author

By Admin

Et ve süt ürünlerinin depolama ve taşıma sıcaklıkları, ürünlerin türüne, kalitesine, bozulma riskine ve tüketim süresine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, et ve süt ürünlerinin depolama ve taşıma sıcaklıkları şu şekilde sınıflandırılabilir:

ET VE SÜT ÜRÜNLERİDepolamada İdeal
Sıcaklık ºC
Frigorifik Taşımada
Sıcaklık ºC
Derin dondurulmuş et-22 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş tavuk-22 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş kabuklu deniz hayvanı
(karides, kerevit ıstakoz vb.)
-22 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş balık (yağlı)-22 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş balık (diğer)-20 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş meyve suyu ve
konsantresi
-18 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş sebzeler-20 veya daha soğuk-18 veya daha soğuk
Dondurma-22 veya daha soğuk-20 veya daha soğuk
Diğer tüm derin dondurulmuş gıda maddeleri-18 veya daha soğuk-20 veya daha soğuk
Derin dondurulmuş tavuk eti s.-18 veya daha soğuk-12 veya daha soğuk
Dondurulmuş tereyağı-18 veya daha soğuk-10 veya daha soğuk
Dondurulmuş besinler-18 veya daha soğuk-10 veya daha soğuk
Süper soğutulmuş taze et-1 ile +1+2 ile +6
Soğutulmuş et ürünleri teker teker
paketlenmiş
-1 ile +1En fazla +5
İmal edilmiş et-2 ile -1En fazla +6
Soğutulmuş tavuk-1En fazla +4
Hafif korumalı balık ürünleri-1En fazla +4
Yarım korumalı balık ürünleri-1En fazla +4
SOĞUTULMUŞ MANDIRA ÜRÜNLERİDepolamada İdeal
Sıcaklık ºC
Frigorifik Taşımada
sıcaklık ºC
Tereyağı0 ile +2+6
Kültür süt ürünleri0+6
Peynir0 ile +12
Taze peynir0 ile 2+4
Çikolata+10 ile + 18
Margarin+5
Yumurta0

Kaynak: MEGEP

“Et ve süt ürünlerinin depolama ve taşıma sıcaklıkları” üzerine bir yorum

Yorum yapın